Warsztaty kulinarne w Sulechówku

Kobiety z Sulechówka degustują przygotowane danie.

W ubiegły czwartek w Azylu w Sulechówku odbyły się warsztaty kulinarne z projektu Społecznik 2022-2024. Warsztaty poprowadziła właścicielka restauracji Pod Dębem w Malechowie - Anna Siudek. Radna Monika Chruszcz serdecznie przywitała zgromadzone Panie, a szczególnie prowadzącą warsztaty. W następnej kolejności restauratorka powiedziała kilka słów o sobie, swojej wieloletniej przygodzie w świecie kuchni. Ogromne doświadczenie okupione ciężką pracą w restauracji przełożyła niewątpliwie na poziom i serwowane dania w lokalu.

Prowadząca od podstaw nakryła pięknie i estetycznie stół, tłumacząc przy tym układ zastawy stołowej, prawidłowe rozłożenie sztućców, a także ułożenie serwetek. Potem przyszła pora na wspólne gotowanie. Właścicielka restauracji zaproponowała makaron ryżowy z kurczakiem, suszonymi pomidorami, grzybkami mun, a także polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym zapiekane w cieście francuskim podane z piuree ziemniaczanym. Ależ to była uczta i dla ducha, i dla podniebienia.

Panie zadawały mnóstwo pytań, na które prowadząca zawsze znajdowała merytoryczną odpowiedź. Wspólna kolacja, domowa szarlotka to pięknie i wyjątkowo smacznie spędzone chwile. Na koniec w dowód wdzięczności Anna Siudek otrzymała bukiet kwiatów oraz gromkie brawa ze strony zgromadzonych pań. Każda z kobiet wyniosła z tego spotkania coś dla siebie, a atmosfera była gorąca i serdeczna. To było prawdziwe NIEBO W GĘBIE.

Facebook X

Wyświetlania: 280

Zobacz również