Warsztaty kulinarne w Sulechówku.

Warsztaty kulinarne w Sulechówku.
W ubiegły czwartek w Azylu w Sulechówku odbyły się warsztaty kulinarne z projektu Społecznik 2022-2024. Warsztaty poprowadziła właścicielka restauracji Pod Dębem w Malechowie p. Anna Siudek.
Radna Monika Chruszcz serdecznie przywitała zgromadzone Panie a szczególnie prowadzącą warsztaty p. Anię. W następnej kolejności p. Ania powiedziała kilka słów o sobie, swojej wieloletniej przygodzie w świecie kuchni. Ogromne doświadczenie okupione ciężką pracą w restauracji przełożyła niewątpliwie na poziom i serwowane dania w lokalu. Pani Ania od podstaw nakryła pięknie i estetycznie stół ,tłumacząc przy tym układ zastawy stołowej, rozłożenie prawidłowe sztućców a także ułożenie serwetek. Potem przyszła pora na wspólne gotowanie. Właścicielka restauracji zaproponowała makaron ryżowy z kurczakiem, suszonymi pomidorami, grzybkami mun a także polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym zapiekane w cieście francuskim podane z piuree ziemniaczanym.  Ależ to była uczta i dla ducha i dla podniebienia. Panie zadawały mnóstwo pytań na , które p. Ania zawsze znajdowała merytoryczną odpowiedż.  Wspólna kolacja, domowa szarlotka to pięknie i wyjątkowo smacznie spędzone chwile.
Na koniec  w dowód wdzięczności  p. Ania otrzymała bukiet kwiatów oraz gromkie brawa ze strony zgromadzonych pań. Każda z nas wyniosła z tego spotkania coś dla siebie, ale wspólna była gorąca i serdeczna atmosfera. To było prawdziwe NIEBO W GĘBIE.
Facebook X

Wyświetlania: 261

Zobacz również